کد خبر: 925885
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۰
اتلاف انرژی و متعاقب آن مصرف بالای انرژی در فصول گرم و سرد یکی از مشکلاتی است که هم شهروندان به دلیل پرداخت هزینه بیشتر و هم مسئولان به دلیل بالا رفتن مصرف انرژی‌های مختلف با آن روبه‌رو هستند.
اتلاف انرژی و متعاقب آن مصرف بالای انرژی در فصول گرم و سرد یکی از مشکلاتی است که هم شهروندان به دلیل پرداخت هزینه بیشتر و هم مسئولان به دلیل بالا رفتن مصرف انرژی‌های مختلف با آن روبه‌رو هستند. مطالعات نشان می‌دهد مصالح به کار رفته در ساختمان‌های جدید یکی از دلایلی است که می‌تواند مصرف انرژی را کنترل یا برعکس بیشتر کند و در این میان شهرداری تهران و به صورت ویژه‌تر معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران متعهد هستند تا با مطالعات کارشناسی و علمی و ایجاد بخشنامه‌ای جدیدی که به تصویب شورای شهر تهران می‌رسد، این مشکل را به صورت ریشه‌ای حل و فصل کنند.

مصرف زیاد انرژی حتی تأثیرات زیادی در آلودگی محیط‌زیست شهر‌ها نیز خواهد گذاشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که اگر ۸۰ درصد از آلودگی شهر تهران ناشی از عوامل متحرک مانند خودرو‌ها هستند، اما ۲۰ درصد مابقی را عوامل ثابت تشکیل می‌دهد که در این میان مصارف خانگی انرژی از سوی شهروندان نیز سهم قابل توجهی را در افزایش یا کاهش آلاینده‌های محیط‌زیست دارد.
آنطور که رئیس مرکز محیط زیست شهر تهران عنوان می‌کند، به‌تازگی سامانه‌ای با هدف درج تمامی مشخصات و اطلاعات ساختمان‌های شهرداری تهران ایجاد شده است.
به گفته صدرالدین علی‌پور، ساختمان‌ها در اتلاف انرژی سهم ۴۰ درصدی دارند و در این میان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها است که می‌تواند با پیگیری و نظارت دقیق در این زمینه، بسیار مؤثر باشد.

سهم ۴۰ درصدی ساختمان‌ها در اتلاف انرژی در پایتخت

به اعتقاد این کارشناس ارشد محیط‌زیست باید دستورالعمل‌های اجرایی لازم تدوین و به تمامی بخش‌ها ابلاغ شود که این امر نیازمند تصویب بستر‌های قانونی به دست شورای اسلامی شهر تهران است. در این میان استفاده از سازوکار‌ها و طرح‌های تشویقی به منظور جلب مشارکت‌های مردمی بسیار ضروری است که این امر با هم‌افزایی و مشارکت سایر بخش‌ها محقق می‌شود.

همچنین در کنار توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، ایجاد سامانه‌ای برای درج تمامی مشخصات و اطلاعات تمامی ساختمان‌های شهرداری تهران (به صورت فازبندی شده) نیز در دستور کار این مرکز قرار دارد.
استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر.
اما در این میان مدیرکل معماری ساختمان شهردار تهران عنوان می‌کند که تاکنون گام‌های مثبتی در راستای حفظ محیط‌زیست برداشته شده است ولی با توجه به وسعت شهر تهران و وجود انواع آلودگی‌ها، میزان توجه به جایگاه محیط‌زیست به‌ویژه در پروژه‌ها و طرح‌های شهری کافی نیست.

به گفته موسوی، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های محیط‌زیستی که توجه به آن نتایج مطلوب بسیاری را در پی دارد، توسعه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر است که با استقبال خوب مالکین ساختمان‌ها روبه‌رو شده است. مأموریت اصلی مجموعه شهرداری تهران در توسعه شهری، استفاده مناسب از منابع، ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و بهبود وضعیت محیط‌زیست است که در این میان طرح‌ها و پیشنهادات ارائه شده باید از خاصیت عینی و شهودی بودن برخوردار باشد.
مطالعات و بررسی‌های مدیرکل معماری ساختمان شهرداری تهران نشان می‌دهد با توجه به اینکه حریم شهر تهران فاقد منابع مناسب برای کشت و زرع است، بنابراین ایجاد مزارع انرژی می‌تواند گزینه مناسبی باشد که در این خصوص به همکاری مرکز مدیریت محیط‌زیست نیاز است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار